Transport gratuit la comenzi peste 149 RON plătite cu cardul!

Ce SPF să folosesc? Află pe loc!

Ce SPF să folosesc? Află pe loc!
Nu vrei să te întorci din vacanță arsă, nici să umbli după iaurt la restaurantul hotelului. Cunoaștem problema, avem și soluții.

Soarele trimite pe pământ câteva tipuri de radiații. În afara celei luminoase, care ajută să vedem ziua, mai sunt o mulțime, invizibile ochiului, dar care ne încălzesc, ne bronzează sau... ne ard.

Cea mai dură este UVB. E un tip de radiație ultravioletă care cauzează arsurile și cancer de piele. Factorul de protecție de pe flaconul tău de protecție solară se referă la protecția față de această UVB. Numărul scris lângă SPF îți arată cât ești de protejat.

Mai exact: în un minut la soare fără niciun fel de protecție, pielea ta primește la fel de multă radiație UVB ca atunci când ai stat 20 de minute la soare după ce te-ai dat cu un produs cu SPF20. Sau un minut la soare fără protecție este egal cu 50 de minute la soare cu protecție SPF50!

Când sunt aplicate corect, ceea ce nu e greu și îți explicăm câteva rânduri mai jos, produsele de protecție solară sunt foarte eficiente. Fără protecție, 100% din radiație îți intră în piele. Când ai folosit un produs SPF50, doar 2% din UVB te afectează!

Pe lângă UVB, soarele mai emite însă și radiație ultravioletă UVA, care e responsabilă pentru petele de pe piele, riduri și, în timp, cancer.

De aceea, atunci când cumperi un produs de protecție solară, trebuie să fii atentă la aceste 3 reguli:
  1. Să aibă un factor de protecție SPF de măcar 15. Iar dacă mergi în locuri apropiate de Ecuator sau la altitudine mare, te rugăm să folosești un produs cu protecție mai mare, pentru că e mai puternic soarele acolo. SPF50 este de peste trei ori mai eficient decât SPF15!
     
  2. Cumpără doar produse pe care scrie că oferă protecție UVA + UVB. Protecția totală UVA și UVB poate fi însoțită și de protecție IR, contra infraroșiilor, care îmbătrânesc pielea. Dar numai cele mai bune produse oferă acest scut complet.
     
  3. Nu cumpăra produse care lasă o senzație neplăcută pe piele sau care se aplică greu. Cel mai important lucru la orice protecție solară este să o folosești. Dacă nu îți place, dacă „uiți” să îl pui pe piele la fiecare două ore, sau după fiecare baie sau dacă transpiri, el nu te va proteja, l-ai luat degeaba și o să te arzi.


Dacă folosești cam două linguri la fiecare două ore, ar trebui să fii în siguranță, în funcție de cât de tare vrei să te bronzezi. Dacă crezi că poți să „trișezi” trebuie să știi că protecția oferită de aceste produse nu crește sau scade direct proporțional cu cantitatea. Când aplici jumătate din cantitatea recomandată, de fapt primești mai puțin de un sfert din protecție!

Bonus
În concediu nu o să stai cu apă și săpun în buzunar. Ia cu tine la terasă un dezinfectant spray rapid pentru mâini. O să îți pice mai bine și fructele de mare, și pizza, și salata, și vacanța.


Dacă te-a ajutat articolul, poți să îl vezi, să îl salvezi și să îl dai mai departe într-o formă și mai scurtă, pe Insta!
 

 

Suport clienti Luni - Vineri, 9-18

0771441282 dan@sincreto.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!