Transport gratuit la comenzi peste 149 RON plătite cu cardul!

Cauze pentru picioare umflate

Cauze pentru picioare umflate
Ajungi seara acasă și simți că ai picioarele umflate. Pantofii cu care ai plecat de acasă nu mai sunt buni, blugii sunt purtați de 3 zile, dar parcă acum i-ai scos din mașina de spălat. E nasol și uneori mai și doare. De la ce ți se trage?

Pe scurt, senzația de picioare umflate e dată de faptul că în picioarele tale sunt mai multe lichide decât erau dimineața, când te-ai ridicat din pat. Adică ai reținut apă sau circulația ta nu își face optim treaba. E grav?


În primul rând, e neplăcut și enervant. Dar poate să fie și grav. Nu există o singură cauză posibilă pentru aceste probleme. Ideal ar fi să mergi la medici specialiști care să te ajute să elimini dintre cauzele posibile. Iar pe unele le poți recunoaște și tu din această listă.

Retenția de lichide are cauze alimentare, dacă mănânci foarte sărat, hormonale, dacă ești în perioada premenstruală sau la menopauză, unele medicamente, lucru care se poate verifica din prospectul lor, stresul și oboseala. Cauze mai serioase pot fi boli ale rinichilor sau ale inimii. O inimă slabă pierde lupta cu gravitația și nu reușește să transporte tot sângele din picioare.

Problemele sistemului limfatic sunt o altă posibilă cauză. Limfa se reține în țesuturi, iar gravitația își spune și aici cuvântul, se lichidul se acumulează în partea de jos a corpului.

Și problemele sistemului venos pot să îți umfle picioarele, pentru că se îngreunează circulația și atunci lichidele se acumulează unde le este cel mai ușor.

Obezitatea, sedentarismul nu ajută nici ele. Nu e o întâmplare că există șosete de compresie pentru curse lungi de avion. Picioarele neîntinse care stau zece ore nemișcate se vor umfla la foarte multe persoane. Dacă ai un job care te ține nemișcată sau la birou foarte mult timp, sunt condiții favorabile pentru problema picioarelor umflate.

Deci cauza picioarelor umflate nu e unică și în cele mai multe situații probabil că ești în mai mult de una dintre aceste poziții. Poate și mănânci sărat, nici nu ești foarte activă. Poate ai o insuficiență cardiacă și vreo 20 de kilograme în plus. Poate ești la menopauză și ți se pare că de la o lună la alta ești tot mai mare. Un medic corect îți va putea spune de la ce ți se trage și cu ajutorul său vei putea să tratezi problema.
 

Ce poți face ca să elimini disconfortul?


De-a lungul timpului, femeile au observat că o plimbare prin apa sărată a mării sau o baie sărată ajută. De ce? Apa sărată, mai ales sulfatul de magneziu din ea, relaxează mușchii și ajută circulația locală.

Cofeina, extractul de castan de cal, alantonina și lecitina reduc inflamația și îmbunătățesc circulația.

Există tratamente de salon cu aceste ingrediente și există și produse pentru proceduri de împachetări sau comprese acasă.

Remediile care combină relaxarea mușchilor, stimulează circulația și reduc inflamația au un efect care se simte rapid. Asta nu înseamnă mereu rezolvarea problemei, dar poate face diferența dintre o seară în care nu îți vine să ieși din casă și una reușită, în oraș.

Dacă sunteți în situația în care remediile de salon sau de acasă funcționează câteva zile, iar problemele reapar imediat la fel de intense sau mai rău, vă rugăm să mergeți la doctor. E probabil ca acesta să fie doar un simptom al unei probleme mai serioase decât faptul că nu vă simțiți bine în tocuri cui.


Însă, pentru situații punctuale, ca revenirea dintr-o excursie, o delegație sau câteva zile de alimentație nepotrivită, compresele sau bandajele ca cele de la Purophi pot să ajute. Au efect și în cazul picioarelor umflate, lucrează și asupra aspectului de celulită și hidratează foarte bine pielea.

Suport clienti Luni - Vineri, 9-18

0771441282 dan@sincreto.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!